http://www.rtlnieuws.nl/editienl/korte-broek-op-het-werk-kan-dat

Morgen kan het zo warm worden dat het all-time warmterecord kan sneuvelen. Als het opeens warm wordt, zie je de gekste dingen op kledinggebied voorbij komen. Waarmee kun je met goed fatsoen nog op je werk verschijnen?

De roep om zomers weer krijgt eindelijk gehoor: morgen kan het wel eens de warmste dag ooit worden. Het is mogelijk dat de thermometer morgen 39 graden aangeeft. Meteoconsult heeft het al over een ‘aanval op Nederlands alltime weerrecord.’

Bij RTL-weerman Reinier van den Berg begint het al te kriebelen: ook hij denkt dat het record van 38,6 graden in gevaar komt. Dat record stamt uit augustus 1944.

Alles uit
Als het opeens zo heet wordt, gaan bij sommige mensen alle remmen los. Alles lijkt opeens te kunnen. Mannen (met behaarde benen) in korte broek, gecombineerd met een stropdas en vrouwen in ultrakorte rokjes en teenslippers . Lang niet iedereen kan dat hebben.

“Ook op het werk denken mensen opeens dat alles kan én mag”, weet etiquette-deskundige Lilian Woltering. Voor die groep mensen is er slecht nieuws: lang niet alles kan, ook al is het tropisch warm.

Verboden: korte broek
Hoewel de meeste bedrijven geen kledingvoorschriften hebben, zit niet iedere baas te wachten op een manager in korte broek of een secretaresse met naveltruitje.

Advies aan de werkgevers om een overdosis bloot te voorkomen: stuur een mail rond waarin je je personeel vraagt zich wel zakelijk te blijven kleden. Advies 2: schrijf die mail met humor.

Do’s en dont’s
Wat kan nu wel én wat absoluut niet? De do’s en dont’s volgens Lilian Woltering:

  • Blote benen: “Het is afhankelijk van de functie die je uitvoert. Werk je binnen en ontmoet je geen klanten dan kan het meestal wel. Maar bedenk goed, met blote benen zie je er al snel uit alsof je naar het strand gaat. Helemaal als je het combineert met slippers of open schoenen.”
  • Rokjes: “Heb je een externe functie en ontmoet je klanten: draag een panty. Er zijn genoeg zomerpanty’s. Die zijn extra dun en zweten minder snel. Zit je heel de dag binnen. dan kunnen blote benen weinig kwaad. Niet vergeten: scheren die benen.”
  • Badslippers en strandslippers: “Absoluut not done. Helemaal niet als ze zo’n klepperend geluid maken. Slippers draag je maar in de tuin of op de camping.”
  • Birkenstocks: “Als je een zakelijke functie hebt kunnen Birkenstocks echt niet. Bij andere functies, blijft het een twijfelgeval.”
  • Open schoenen: “‘Slippers kunnen eigenlijk niet. Kies liever voor een schoen met een hakje. En verzorg je teennagels, geef ze bijvoorbeeld een leuk lakje.”
  • Slippers voor mannen. “Sorry, maar het is ‘not done’. Zodra de teennagels in beeld komen, kan het gewoon niet. Té ernstig.”
  • Korte broek voor de mannen: “Nee. Niet naar het werk.”
  • Blote armen: Het kan, zolang de oksels onzichtbaar blijven. Oksels waar je zo inkijkt, kunnen echt niet.”

Overigens worden de eerste korte broeken en slippers op het werk vandaag al verwacht. De temperatuur kan ook vandaag al oplopen naar 34 graden.

[Bron: Rtlnieuws, EditieNL]